Home » VN » Sinh viên Việt sắp hầu tòa vì sát hại bạn học Trung Quốc ở Đức

Sinh viên Việt sắp hầu tòa vì sát hại bạn học Trung Quốc ở Đức

sát hại ở đức

banner ads

A Vietnamese student who murdered and dismembered(1) his Chinese classmate will be tried in Germany starting February 26.

Một sinh viên Việt Nam đã sát hại và cắt nhỏ cơ thể bạn cùng lớp người TQ sẽ bị đưa ra xét xử ở Đức bắt đầu từ ngày 26/2.

The 23-year-old Vietnamese man, whose name has not been revealed, was charged with murder after he admitted to investigators that he had killed 26-year-old Liu Mou, a Chinese student, with a hammer(2).

Sinh viên Việt Nam 23 tuổi, được giấu tên, đã bị buộc tội giết người sau khi anh ta thừa nhận với các điều tra viên rằng anh đã sát hại Liu Mou, một sinh viên Trung Quốc, bằng một cái búa.

The Daily Mail reported Tuesday that the Vietnamese suspect had surrendered(3) at a local police station in August last year. Based on his testimony, police forces conducted a two-hour search for the body of the victim.

Tờ Daily Mail đưa tin hôm thứ Ba rằng nghi phạm người Việt đã ra đầu thú tại một đồn cảnh sát địa phương vào tháng 8 năm ngoái. Dựa trên lời khai của anh ta, lực lượng cảnh sát đã tiến hành tìm kiếm thi thể nạn nhân trong hai giờ đồng hồ.

The body parts of Liu, an exchange student at the University of Friedrich Schiller in Jena City, eastern Germany, had been found chopped into pieces, placed in bags and discarded in the Saale River on August 28.

Các bộ phận cơ thể của Liu, một sinh viên trao đổi tại Đại học Friedrich Schiller ở thành phố Jena, miền đông nước Đức, đã được tìm thấy bị cắt nhỏ thành từng mảnh đặt trong túi và vứt xuống sông Saale vào ngày 28 tháng 8.

His head was found under a bridge and his liver was missing from his body, and an autopsy(4) showed signs of the organ being removed by a sharp instrument like a knife.

Đầu của anh ta được tìm thấy dưới gầm cầu và gan bị móc khỏi cơ thể, khám nghiệm tử thi cho thấy dấu hiệu rằng nội tạng bị cắt bỏ bởi một dụng cụ sắc nhọn như một con dao.

During the investigation, police found that the Vietnamese suspect was a huge fan of cannibalistic serial killer Hannibal Lecter, the main character in the horror detective series written by Thomas Harris, adapted in the 1991 movie, “The Silence of the Lambs,” and its 2001 sequel “Hannibal”.

Trong quá trình điều tra, cảnh sát phát hiện ra rằng nghi phạm người Việt là một fan cuồng hâm mộ kẻ giết ăn thịt người hàng loạt Hannibal Lecter, nhân vật chính trong loạt phim trinh thám kinh dị của tác giả Thomas Harris, được chuyển thể thành phim “Sự im lặng của bầy cừu” năm 1991 và phần tiếp theo “Hannibal” năm 2001.

Investigators also confirmed the suspect had several times watched the movies prior to the murder and mentioned the likelihood(5) of his having eaten the victim`s liver as happens in the movie. However, whether or not the suspect has confessed to doing it is unknown.

Các nhà điều tra cũng xác nhận rằng nghi phạm đã nhiều lần xem phim trước khi ra tay và đề cập đến khả năng anh ta đã ăn gan của nạn nhân như diễn biến trong phim. Tuy nhiên, liệu nghi phạm có thú nhận làm việc đó hay không vẫn chưa được biết.

Investigators have said that the accused had a quarrel(6) with the Chinese student, who lived in a neighboring apartment, shortly before the murder took place. It has been said that the suspect stole the victim’s computer and mobile phone, and used Liu’s money to buy expensive goods on the internet.

Các điều tra viên nói rằng ngay trước khi vụ án mạng xảy ra bị cáo đã có một cuộc cãi vã với sinh viên Trung Quốc, người mà sống trong một căn hộ lân cận. Người ta nói rằng nghi phạm đã đánh cắp máy tính và điện thoại di động của nạn nhân, và đã sử dụng tiền của Liu để mua hàng hóa đắt tiền trên internet.

  1. Dismember /dɪˈsmem.bɚ/ : to cut, tear, or pull the arms and legs off a human body:

The police found the dismembered body of a young man in the murderer’s freezer.

  1. Hammer /ˈhæm.ɚ/ : a tool consisting of a piece of metal with a flat end that is fixed onto the end of a long, thin, usually wooden handle, used for hitting things
  2. Surrender /səˈren.dɚ/ : the act of stopping fighting and officially admitting defeat:

The rebels are on the point of surrender.

  1. Autopsy /ˈɑː.tɑːp.si/ : the cutting open and examination of a dead body in order to discover the cause of death:

They carried out/performed an autopsy.

The body arrived for autopsy at the Dallas hospital.

  1. Likelihood /ˈlaɪ.kli.hʊd/ : the chance that something will happen:

This latest dispute greatly increases the likelihood of a strike.

  1. Quarrel /ˈkwɔːr.əl/ : an angry disagreement between two or more people or groups:
    They had a bitter quarrel about/over some money three years ago and they haven’t spoken to each other since.

Xem thêm: Although, Though, Even though, Despite, In spite of:Cách dùng & phân biệt

Sinh viên Việt sắp hầu tòa vì sát hại bạn học Trung Quốc ở Đức
4.9 (97.14%) 21 votes

About Admin

Xin chào, mình là admin của website Báo Song Ngữ. Với mong muốn tạo ra một môi trường học tiếng Anh hiệu quả, mình rất mong nhận được phản hồi từ các bạn để xây dựng website hoàn thiện hơn. Xin cảm ơn!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.